Aktuellt Göteborgs främsta restauranggrupp väljer Welcom som byrå
Nyheter 6 September, 2017

Göteborgs främsta restauranggrupp väljer Welcom som byrå

Inom kort förgylls Göteborgs restaurangvärld av nyöppnade Bonito, i Jazzhusets mytomspunna men nu helt ombyggda och utvidgade lokaler i Vasastan. Här ska det serveras japansk mat med inspiration från det traditionella fenomenet Izakaya, en slags informell gastropub av japanskt snitt. På Bonito ska man kunna ses över ett glas och dela på riktigt goda smakrika smårätter signerade smaksnillet Emma Kolback: sushi, sashimi, grönsaksrätter, kött och nudlar.

Bakom Bonito finns samma grupp dedikerade människor som sedan flera år driver hyllade vattenhål som Folk och Dubbel Dubbel (som har två adresser i Göteborg och en i Malmö). När de skulle välja kommunikationsbyrå för arbetet med att lansera såväl Bonito som flera kommande projekt, föll valet på Welcom.

– Det var ett lätt beslut för oss att arbeta tillsammans med folket på Welcom, de har ett genuint intresse för mat och vår verksamhet, har lång erfarenhet av liknande uppdrag och är dessutom trevliga, säger Lars Olsson, en av grundarna.

För Welcom, som arbetat i många år med kommunikation för hotell- och restaurangvärlden, är detta ett drömuppdrag:

– Vi är väldigt glada att vara ny samarbetspartner till de här fantastiska människorna och att vi har fått det här förtroendet. Deras snille i allt de tar sig för är unik för den här staden – smaksäker och rolig mat, nyskapande inredning av restaurangerna  och inte minst deras genuina intresse för människor, det borde vara ett föredöme för hela restaurangnäringen, säger Adam Wladis, PR-konsult på Welcom.

Bonito slår upp portarnaden 20 september på adressen Erik Dahlbergsgatan 3, och lokalen kommer även att hysa nattklubben Hoki Moki. Inredningen är ritad av arkitektbyrån New Order.

Senare i höst öppnar Sing Sing, en karaokelåda med vietnamesisk mat vid Chapmans torg.

På bilden: Emma Kolback och Lars Olsson, som båda är några av personerna bakom såväl Dubbel Dubbel, Folk som nya Bonito.