Aktuellt Grym satsning på förnybar energi, Frölunda Torg!
Nyheter 17 October, 2019

Grym satsning på förnybar energi, Frölunda Torg!

Grattis, bra jobbat och hatten av, säger vi till vår uppdragsgivare Frölunda Torg, som invigde Geo Sol förra veckan. En jätteinvestering i förnybar energi som radikalt kommer minska Frölunda Torgs klimatpåverkan och därmed bidra till Frölunda Torg och Skandia Fastigheters hållbarhetsmål.

Omställningen till förnybar energi innebär solceller på taket och en geoenergianläggning i källaren som tillsammans försörjer hela köpcentrumet. Det som gör Geo Sol unikt, ligger i själva kombinationen av systemen. Förenklat kan sägas att solcellerna ger lokalt producerad el som försörjer värmepumpar och kylmaskiner. De i sin tur ansluts till ett geolager i berget, under fastigheten, för energitillförsel och lagring av spillvärme. På så vis används både solens och bergets förutsättningar.

Lika cool som kul tycker vi som jobbar med PR, event och kommunikation för Frölunda Torg. Och det var fler än vi som blev imponerade av Geo Sol-projektet.

Flera inbjudna politiker i miljö- och klimatnämnden fick en spännande guidning upp till solcellerna på taket och ner till anläggningen i källaren. Medan ett flertal lokala medier, däribland SVT Väst, rapporterade från invigningsdagen.

– Frölunda Torg jobbar seriöst och innovativt med såväl kundens upplevelse som med hållbarhetsarbete. Det innebär att vårt arbete blir så mycket roligare och intressantare, säger Adam Wladis, PR-konsult och partner hos oss på Welcom.

Läs gärna mer om Frölunda Torgs hållbarhetsarbete här.