Aktuellt Nyheter inom sociala medier och digitalt december 2016
Spaningar 21 December, 2016

Nyheter inom sociala medier och digitalt december 2016

Här sammanfattar vi några av de intressantaste nyheterna inom sociala medier och digitalt den senaste tiden. Vill du lära dig mer om framtiden och hur du kan kommunicera mer strategiskt? Kontakta Robert Kalinagil på Welcom.

Google Maps får ökad användarnytta

Alphabet har uppdaterat Google Maps med en slutvy som visar mer data om resan och låter dig få vägvisning för att fortsätta till fots. Mycket bra!

AAEAAQAAAAAAAAiCAAAAJDBjNDM2Yzg3LWRiMjMtNDUyMC1iYWMwLTgzODUxMDZhY2IzZA

Instagram live-video och försvinnande bilder

Instagram har uppdaterats igen. Nu senast med en uppdatering som låter dig ta bilder som försvinner (Snapchat någon!?) och sända live-video (sååå hett). Det hänger med bra i trenden att alla appar ska kunna göra allting, ha meddelande-del, sända video osv. Läs mer om uppdateringen här.

Självkörande närmre än någonsin

Volvo, både själva och tillsammans med Uber, testkör självkörande bilar precis som de flesta stora bilföretag men mest uppmärksamhet får ändå Tesla. I sin senaste video visar de hur långt tekniken har kommit. Ett par konstiga stopp längs vägen annars väldigt imponerande, se klippet här.

Bättre översättningar från Google Translate

Äntligen uppdateras Google Translate och får stöd för maskininlärning för att nu ge bättre fraser tillbaka. Läs mer.

AirBnB blir mer än bara boende

En trend inom resandet är att man som resande letar efter unika upplevelser som känns helt autentiska. I den trenden träffade AirBnB helt rätt när man lät turister bo i delar av städer som saknade hotell och där det tidigare endast bott lokalinvånare. AirBnB fortsätter utvecklas åt det hållet och har nu börjat med det man kallar upplevelser och platser med innehåll skapat av privatpersoner runtom i världen, det här ska bli superintressant att se vart det tar vägen. Läs mer här.

AAEAAQAAAAAAAAfoAAAAJGI5YTgwYmRjLWYyNGItNGI0Mi1hMzdjLWUwMzg2NTU4MWZlZg

Facebook samlar inkommande meddelanden

För dig som använder Instagram och Facebook som kundtjänstkanaler kommer en bra nyhet. Nu kan du få all inkommande post på samma ställe, första stället det funkar i är Pages Manager-appen. Läs mer här.

Viktigare att ta hänsyn till Facebookrating

Många företag har möjligheten att ge ett betyg på företaget på sin Facebooksida men själva betyget har inte haft så stort genomslag eftersom de flesta inte använder Facebook som en ratingsida likt tex TripAdvisor. Nu har dock Google börjat hämta in kundbetygen från Facebooksidor och andra källor till sökresultatet vilket gör det viktigt att försöka få ett högt betyg.

AAEAAQAAAAAAAAjIAAAAJGJhNTU3MTg4LTk5NTYtNDI4Zi05NDcwLTdmYzNjNmM5ZWE2Ng

YouTube tar ett steg mot ett starkare community

Google/Alphabet har aldrig lyckats särskilt bra med sociala medier och har mängder av misslyckade satsningar i bagaget. YouTube är på ett sätt inget undantag, det är en fantastisk plattform och klart överlägset inom video på nätet men själva community eller sociala medier-delen av det har varit kraftigt eftersatt. Nu lanserar de kraftfullare funktioner för community management i kommentarsfältet vilket jag tror blir ett bra steg i rätt riktning. Läs mer här.

AAEAAQAAAAAAAAcyAAAAJGM0ZjlhOGQ5LTAwYzAtNDVmOS1iNWU1LThjMGY4YzkxOWRmZg

Instagram får ett-klick-shopping

Instagram får en ännu tightare koppling till köp. Nu kan du klicka i en annons med produkter och direkt få upp vad som är till salu och klicka dig vidare till en e-shop. Läs mer här.

FB Messenger får gruppvideo

Messengerplattformen fortsätter utvecklas och vi kommer troligen att få se mängder av uppdateringar under nästa år. Nu släpper Facebook nyheten att ha gruppvideosamtal i Messenger. Videon här nedanför är väldigt lam men funktionen är kraftfull. Läs mer.

Vill du veta mer om kommunikation och marknadsföring i sociala medier? Kontakta Robert Kalinagil.


Anmäl dig till Welcoms nyhetsbrev 

Anmäl dig till Welcoms nyhetsbrev och få spaningar och inbjudningar till frukostseminarier och event kring kommunikation rakt ner i din brevlåda. * = du måste ange din epostadress