Aktuellt Nyheter inom sociala medier och digitalt oktober 2016
Nyheter 10 October, 2016

Nyheter inom sociala medier och digitalt oktober 2016

Här sammanfattar vi på Welcom ett par nyheter kring digitalt och socialt som har hänt den senaste tiden. Har du fler saker som du tycker är intressanta, pinga oss på Twitter eller skicka ett mail.

Snapchat byter namn till Snap och säljer glasögon

Snapchat gör en Google -> Alphabet och döper om bolaget till Snap. I samma veva lanserar man sitt första hårdvaruprojekt, glasögonen Spectacles. I bågarna sitter kameror som filmar ett cirkelformat utsnitt som kan publiceras direkt på Snapchat. Se Snapchats nya glasögon Spectacles.

Google lanserar Allo – framtiden inom messaging?

Google har startat och kapat väldigt många sociala medier-satsningar och nu är det dags för en ny lansering. Denna gång är det en meddelandeapp som med hjälp av Artificiell Intelligens och en meddelandeassistent hjälper dig längs vägen. Läs mer om Allo.

Facebook lanserar Marketplace

Under en lång tid har Facebook knaprat på radannons-kakan genom användardrivna grupper kopplad till en fysisk plats eller ett intresse. Varje månad besöker 450 miljoner människor köp- och säljgrupper på Facebook och nu lanserar FB nästa steg, Facebook Marketplace. En funktion för att sälja till personer nära dig med trovärdigheten som finns bakom din Facebookprofil. Läs mer här.

Fler än 50 % av shoppare i USA går till Amazon först

En undersökning kring amerikaners e-handelsvanor visar att fler än 50% av onlineshopparna i USA börjar sin produktsökning på Amazon istället för tex Google. Amazon innoverar och skapar smarta digitala lösningar som gör att man snabbt får rätt svar på sin sökning. Läs mer om undersökningen.

Periscope uppdaterar sin gränssnitt och lanserar nya sätt att upptäcka

Twitters livestreaming-app Periscope lanserar ett nytt gränssnitt både på webb och i app där man kan följa vad som händer runtom i världen antingen från fysisk plats som innan eller via hashtags kring ämnen. Kolla in här.

Skärmavbild 2016-10-07 kl. 11.58.01

Twitter utökar sina 140 tecken

Twitter räknar inte längre in bild, film och länkar i sina 140 tecken. Dessutom räknas inte mentions in om man börjar med att nämna någon annan. Mer plats för att skriva text helt enkelt. Se här.

Foursquare 10 är här

En tjänst som syns och används lite i Sverige är Foursquare. Rekommendationsappen som snabbt ger dig tips på bästa stället för din nästa lunch eller kaffe, självklart byggt på användarnas betyg. Nu har appen uppdaterats till version 10 med ett renare och tydligare användargränssnitt. Läs mer om Foursquare 10 här.

CtCGUOXW8AAoFPp

Meerkat lägger ner

För ett par år sedan stod livestreamingkriget på Twitter mellan Meerkat och Periscope men när Twitter valde att strypa tillgången till grafen för Meerkat och köpte Periscope förändades förutsättningarna. Meerkat fick det såklart svårt att ta sig vidare och har nu meddelat att man tagit bort appen från Appstore och satsar på sin nya app houseparty. Läs mer.

Vill du höra mer om trender i sociala medier eller förstå hur den digital utvecklingen förändrar förutsättningarna för din organisation eller ditt företag?

Kontakta Robert Kalinagil på Welcom, robert.kalinagil@welcom.se, @robgun eller 0706-18 10 55


Anmäl dig till Welcoms nyhetsbrev 

Anmäl dig till Welcoms nyhetsbrev och få spaningar och inbjudningar till frukostseminarier och event kring kommunikation rakt ner i din brevlåda. * = du måste ange din epostadress