Aktuellt Fitnessrapporten för Garmin är här!
Nyheter Våra jobb 10 June, 2019

Fitnessrapporten för Garmin är här!

Garmin tillverkar navigations- och kommunikationsutrustning för flyg- och konsumentmarknaden, och är sedan ett antal år tillbaka en av Welcoms uppdragsgivare. Men Garmins Nordic vill prata om mer än techprylar – bland annat vill de uppmuntra en hälsosam och aktiv livsstil. För att vara relevanta i det arbetet är det dessutom viktigt för Garmin att förstå vad som händer i samhället, läsa av trender och tolka tecken i tiden och helst ligga steget före. Det är nödvändigt eftersom deras verksamhet styrs av en ambition att förstå och lösa problem i människors träningsvardag. Det är också bakgrunden till att man förra året, med Welcoms hjälp, tog fram Garmin Fitnessrapporten, som tar pulsen på svenska folkets träningsvanor och syn på träning.

I år fick vi äran att för andra året i rad ta fram Garmin Fitnessrapporten. Nytt för år är att vi också gjort en edition i alla skandinaviska länder – och här kom det förstås till nytta att Welcom numera har syskonbyråer i hela Norden eftersom vi ingår i Rud Pedersen Group.

Bland många spännande resultat framkom att svensken gärna tränar med sin partner eller någon familjemedlem, och eftersom det finns forskning som visar att det är nyttigt för relationen så kunde vi med gott samvete gå ut med vår tes om träningstrenden som räddar förhållanden. Vi kunde i årets upplaga också påvisa att Sverige är ett land fyllt av aktiva seniorer.

Hela Fitnessrapporten hittar du här. Vill du prata med någon ansvarig på Welcom, kanske för att du är nyfiken på om vi skulle kunna göra ett liknande arbete för ditt företag eller din organisation, hör gärna av dig till vår projektledare Peter.