Aktuellt Welcom i samarbete med Offside och Filter
Nyheter 9 February, 2017

Welcom i samarbete med Offside och Filter

Vi på Welcom har inlett ett spännande samarbete med de prisbelönta publicisterna på Offside Press, för att erbjuda bättre och bredare uppdragspublicistik. 
– Tillsammans kan vi erbjuda ett starkt redaktionellt innehåll till organisationer som vill utveckla sin kommunikation, säger Joakim Brinkenberg, VD på Welcom.
Vi har redan tagit hem den första affären, en upphandling om redaktionellt innehåll för Spårvägen i Göteborg.
– Det är såklart kul att vi vinner den första pitchen vi gör tillsammans. Men vi ser det bara som starten på en strategisk allians, säger Joakim Brinkenberg.
Vi på Welcom är en hydbridbyrå inom strategisk kommunikation, och har de senaste åren prenumererat på toppplaceringar i Årets byrå. Vi har lång erfarenhet av redaktionella tjänster, PR, varumärkesutveckling och digital strategi/utveckling. Welcom ligger bland annat bakom prisbelönade satsningen HisingenFTW och Fotbollstuben – Intersports succékanal på Youtube. Men just när det gäller tidningsproduktion ser vi att gänget på Offside tillför mycket till vårt erbjudande.
Offside Press bedriver en framgångsrik egen magasinsproduktion (Filter, Offside och Skriva), och gör även podcasts och allt fler event – bland annat den nya satsningen och scenen Café Skriva på Bokmässan 2017. Förlaget ger också ut nonfictionböcker (”Born to Run”, Martin Schibbyes & Johan Perssons ”438 dagar”, Klas Ingessons ”Det är bara lite cancer” … ).
– Våra spetskompetenser kompletterar varandra och båda företagen har en kultur där vi är vana att snabbt och effektivt förvandla strategi och idéarbete till konkret produktion, säger Offside Press VD Anna Falck.
Bolagen går in i samarbetet som separata företag, men i upphandlingar för Göteborgs stad har bolagen tecknat avtal där Offside Press blir underleverantör till Welcom, som har ramavtal med staden och stor vana och erfarenhet av offentliga upphandlingar och uppdrag.
Läs om samarbetet i Resumé
Vill du veta mer? Kontakta oss!