SIA Glass

/ 2020 - pågående

NYCKELFAKTORER FÖR FRAMGÅNG
  • + PR
  • + SoMe
  • + Design
  • + Event

SIA Glass är ett familjeföretag som grundades 1961. All glass tillverkas i Sverige med kärlek till hantverket och omtanke för djur och natur.

SIA Glass

Welcom hjälper SIA Glass med PR-aktiveringar. Detta inkluderar lanseringar av nya glassorter, där influencer-event används för att nå ut till specifika målgrupper på sociala medier. Dessutom arbetar vi med design av merchandise och ett nära samarbete med influencers för att visa att glassbåten från SIA Glass är den enda och originella på marknaden. Vi skapar även årliga trendrapporter för PR-ändamål för att visa att SIA Glass är ledande inom hållbar svensk livsmedelsproduktion och distribution samt smakinnovation.

Den ursprungliga glassbåten 2022

Glassbåten är en ikonisk svensk glassfavorit som har producerats av SIA Glass sedan 1961. För några år sedan utvecklade andra glassproducenter sina egna varianter av glassbåten. För att visa att SIA Glass är originalet, skapade vi en merch-kollektion. Ett PR-paket innehållande merchandise och en lookbook distribuerades till en utvald grupp journalister och influencers.

Glasstrender 2022

Som en pionjär inom innovation och hållbarhet är SIA Glass ett förebild inom glassindustrin, framför allt när det kommer till att identifiera och forma glassmarknadens trender. Rapporten ger en djupgående inblick i det arbete som ligger bakom skapandet av deras distinkta glassmaker och produktkombinationer. Vi har inkluderat detaljerad försäljningsstatistik och fascinerande fakta som lyfter fram de mest populära smakerna och särskilda trendpreferenser runtom i Sverige. Dessa insikter erbjuder en förståelse för hur regionala smakpreferenser kan påverka produktutvecklingen. Genom denna rapport visar SIA Glass inte bara sin position som ledare inom hållbar svensk matproduktion, men också sin kapacitet till ständig smakinnovation. Deras årsrapporter är ett bevis på deras dedikation till kvalitet och nyskapande inom den svenska glassindustrin.

Nya Glassmaker 2022

Under våren lanserades årets nya glassorter från SIA Glass. Ett omfattande PR-utskick genomfördes där journalister över hela landet erbjöds generösa mängder glass. I Göteborg arrangerades ett exklusivt lanseringsevent där utvalda influencers tillsammans med sina barn bjöds in för att smaka på årets nyheter i en miljö som var optimal för att skapa innehåll. Genom långsiktigt relationsbyggande och innehållsvänligt material nådde kampanjen en räckvidd på över tre miljoner läsare, med ett uppskattat reklamvärde på nästan fjorton miljoner kronor och ett PR-värde på över nittio miljoner kronor. Denna framgångsrika kampanj visar på vår förmåga att skapa engagerande och effektfulla PR-strategier, där vi på ett innovativt sätt kombinerar traditionell media med influencer-marknadsföring för att maximera effekten för våra kunder.

Några ord om projektet från:

Adam Wladis

Att vara en del av teamet som arbetade med detta projekt var inspirerande och utmanande eftersom vi behövde använda flera olika PR-verktyg i vårt nära samarbete med SIA Glass. Vi skapar den mest kraftfulla kommunikationen när vi tillåter många olika lager av PR-aktiviteter att samexistera i ett projekt – dels för att vi ökar räckvidden och förbättrar innehållets kvalitet, och dels för att det gör vårt arbete så mycket roligare – vilket alltid gynnar vår klient, vilket är målet!